onsdag 16 maj 2012

Ja, HURRA, vi bygger en fågelholk ... eller två!

När vi hade rensat och städat i hallen i morse, så kände vi att vi var värda att få göra något riktigt roligt. Vi gick ut. En fågel flög förbi. Och DÅ visste vi ... vi ska bygga fågelholkar!

Det behövdes inte ens någon övertalning ... ALLA VAR MED! Småbitar av brädor hittade vi i en gammal brädhög, vissa redan rödmålade till och med.


Mäta och rita är inget för oss. Här bygger vi bara efter känsla. En lång "tub" som vi sedan sågar av i två holkar. Det är ju så pappa Gösta brukar göra.

Anna-Klara både sågar och skruvar ... och fotar. Nisse placerar ut skruvar, sågar och övervakar. Att "hålla i", är en viktig uppgift när man skall såga, annars går det inte.



Det blev ganska stora holkar va? Men det finns väl stora fåglar som vill ha sig ett bo också kanske? :/

"Hur ska fågeln komma in?" undrade Anna-Klara. "Vi ska borra ett hål". Men hur stort ska hålet vara? Det ska vi ta redan på. Kanske vi får rådfråga morfar i det ärendet.

Nöjda med resultatet. Vilar de sig.

Senare i dag ska vi måla. Bara pappa kommer hem och visar vart han har ställt färgen. "Vi måste måla inuti" tycker Anna-Klara. Men det skippar vi ... vi tapetserar inte heller ;)

1 kommentar:

  1. Hej Anna. Bästa rådet får du om du går in på google. Bygg eb fågelholk.
    Det är roligt att se hur aktiv ni är. Vi hälsar. Pappa!

    SvaraRadera