tisdag 26 juni 2012

Tuppen är här!

På självaste midsommarafton ringde min vän Stina och frågade om jag ville ha en tupp av henne. Alltså vilken fråga! Svaret var givet och leveransen snart avklarad. :)
En liten dvärgkochintupp, två år gammal. Svart med mörkgröna stjärtfjädrar tittade, med förvånad uppsyn, fram ur sitt fraktemballage. Så många höghalsade damer på en och samma gång var nog inte vad han räknat med. Jag förstår om han funderade över hur han skulle kunna ta kommandot på stället, men det verkar som att han har lyckats. Ett riktigt utställningsexemplar är han faktiskt, Jonathan har döpt honom till Kawasaki ... "mamma, han har ju till och med rätt färg!"


Hönsen blev lite mer sturska när de fick en tupp i gården. Idag har de till och med vågat sig ut. De spatserar helt ogenerat omkring i en liten kacklande grupp, springer en springer alla, vänder en vänder alla ... och så barnen efter ... Så söta och roliga tycker vi!


2 kommentarer:

  1. Åh va mysigt!! Snart kan vi släppa ut våra också, det är ju så härligt när det kacklar på gården! Gullig tupp ni fått.

    SvaraRadera
  2. Det är supermysigt ... men i dag har vi sorg, en höna är borta. någon hade brutit sig in i natt :( Hur går det för dig?

    SvaraRadera