fredag 31 augusti 2012

Prinsessan Glas-Klara, Prins Klätterman och drottning Skina-Rent äter frukost på Korpslottet i Starred.

Här sitter tre figurer med alldeles egna, viljor, egenskaper och talanger. Vissa mer förutsägbara och andra helt oanade, men dock så verkliga. Vill ni veta vilka vi är? :)

Prinsessan Glas-Klara, med blick så skarp, hon ser faran innan den har kommit innanför våra väggar, hon kan se in i framtiden och förutse vilka åtgärder som måste vidtagas. Hennes stämma är lika klar som hennes namn, den kan smeka som balsam och lämna välmående efter sig, men den är också så vass att den skär genom diamant om så krävs.
Lillprins Klätterman, som klänger fram, klänger opp, för honom finns inget stopp. Helt osynlig och snabb utför han det som krävs för att tillvaron skall vara så komfortabel som möjligt ... för honom ... Tjurig och stark klamrar han sig fast. Han är snäll, mjuk och trygg och räds inte ett uppdrag.
Drottning Skina-Rent, har helst sin dammvippa som en prydnad i sin hatt. Hon tycker det är vackert och så vill hon helst göra annat. Men när hon väl tar ner den händer det saker. Då svävar hon fram och blåser rent i en enda vindpust. Det är vad som ska hända nu, för idag kommer de härliga tanterna Siv, Sif och Gerd på besök.

Taktiksnack vid frukostbordet på Korpslottet i Starred.

Själv frukosten går ungefär till såhär ... först vill alla ha "pillapillaot" (philadelfiaost) på sin macka, sedan vill plötsligt ingen ha "pillapillaot" på sin macka, så då får drottning Skina-Rent äta alla mackorna själv. Hon blir mätt men hur blir det med de andra?

Jo, vi ska nog klara den här dagen också, eller vad tror ni? ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar