söndag 9 september 2012

Han gjorde det inte lätt för oss ...

.... när vi frågade vad han önskade sig i födelsedagspresent.

Först hade han ingen aning. Men så smög det fram ... "det vore ju trevligt med något som är oväntat så jag blir riktigt överraskad ... och om det är något som jag tycker om och som jag kanske behöver ... och så är det bra om det inte är så dyrt ... ;)"

Hmm ... "Oh, tack, tack ... tack för tipset, nu känns det mycket lättare, tack tack, det ska vi nog kunna ordna ;)" Det var bara att låta de små grå sätta igång, för inte skulle han få sätta oss på pottan, nog skulle han få något som uppfyllde detta!

Jag och Anna-Klara och Nisse arbetade stenhårt, från klockan nio på morgonen till klockan fem på eftermiddagen, med en liten paus för lunch och något litet fika. De var förvånansvärt hjälpsamma hela tiden, vi gjorde ju en överraskning för pappa!!! :)

"Men ni får inte berätta för pappa" försökte jag påminna om med jämna mellanrum. Hur skulle de kunna låta bli?

På kvällen kom Ulla och hjälpte oss att göra girlanger och morgonen efter dukade vi upp med tårta och allt möjligt smarrigt ... på golvet ... men vart??? Jo, mitt i hans present! Va, jag fattar inget?!

Vi gick upp för trappan ... "JA, MÅ HAN LEVA, JA, MÅ HAN LEVA ... GRATTIS!"

Han fick sina paket. Ett för varje ord ... något så oväntat som prickiga kuddar från Nisse, något så överraskande som en inslagen rosa ballong av Anna-klara, något han behövde snygga hyllor med metallkonsoler ... "förvaring behöver man ju alltid". Något han gillade, var en supersnygg skrivbordslampa "men vad ska man med en skivbordslampa till om man inte har något skrivbord ...?". Något som inte är så dyrt är ju papperskorgar på IKEA. Allt var ganska överraskande. I sista paketet hittade han en lapp. På lappen kunde han läsa "FÖLJ OSS!"

Pappa tog Anna-klaras hand och med papperskorgen över huvudet fick han följa henne ........... fram till trappan som leder upp till loftet på vinden.

Han hade fått ETT ALLDELES EGET RUM! ... med tårta och girlanger och plats för alla hans hobbypryttlar som varit nerpackade i år och dagar. Och INGET hade han misstänkt och alla hade lyckats bevara hemligheten.


Gissa om det var oväntat, om han blev överraskad, om det var något han gillade och behövde!
Och vad hade det kostat? ... lite slit bara ;)

... livet fortsätter ... :)6 kommentarer:

 1. Oj, vad roligt och överraskande för honom!!:D Vad duktiga ni är. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D Ja, det kändes väldigt roligt att få ge honom det :)

   Radera
 2. Jag fattar inte var du får alla idéer ifrån? Är det lantluften eller??!! Väldigt inspirerande iaf :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi ja i lantluft är inget omöjligt! :)
   Roligt att höra att det är inspirerande ... det inspirerar mig :) tack!
   Kram!

   Radera
 3. Å, en inslagen ballong. Jag smälter!

  SvaraRadera
 4. Som sagt - en superpresent!!
  by the way... så kul att ni kom i fredags! :)
  Sofia

  SvaraRadera