måndag 17 september 2012

"Hola Rosa!"

Jag frågade Jonathan vad han trodde att hon heter. Jag hade redan bestämt mig. Han tittade ganska länge, sedan sa han "Ros" ... "VA?! Syns det!? Hon heter Rosa!" ... eller känner han bara sin mamma väldigt väl?

Jag ska läsa "BRODERI" på Hållands folkhögskola i höst! Gissa om jag är lycklig!!! Hur glad som helst!!!! Och hör och häpna, första uppgiften hette "Trasdockan" kan det passa mig bättre? Man ska alltså skapa en tygdocka i traditionell eller modern tappning och i de material man själv önskar. Enda kravet är att broderi finns med och mönstret till själva kroppen är givet. Kläder, hår, ansikte osv är bara att brodera ut.

Vilken beslutsångest. Det är som om det vore världens viktigaste beslut som ska fattas. Vilka ögon, hur dant hår och i vilken ålder hon skall vara? Inget har hittills blivit som jag från början hade tänkt mig. Men det börjar ändå utkristallisera sig vem hon är. Och jag känner mig mycket nöjd. En dam i övre medelåldern eller "i sina bästa år" skulle man kunna säga. Och namnet som sagt, det har jag sett in i hennes ögon och fått ;) ... ROSA.

Hon har inte fått några läppar ännu. Vad tror ni? Ska de vara stora fylliga eller en liten smal mun bara? Och ska hon få ögonfransar också? Glasögon?

En liten grön hatt på hjässan, sitter i alla fall på plats. Kläder är på väg. Jag har brådis nu!

Vi ska ha med våra dockor på första träffen, nu i helgen som kommer. De ska då presenteras för varandra. Åh, vad spännande det ska bli att få se vad de andra har skapat. Tänk att det finns fler än jag som tycket att sånt här är roligt ... det ska bli roligt att se vad det är för kufar. :))))

En har jag redan koll på ... hon är en av mina äldsta och bästa vänner, Anna-Panna, Jippiiii!

2 kommentarer:

  1. En liten söt pussmun, inte snörpig utan lite glad.

    SvaraRadera
  2. Tack! Det hade varit perfekt Maria ... men jag fick inte till den. Jag gjorde flera försök men det sluta de med att hon helt enkelt fick vara utan mun. :)

    SvaraRadera