torsdag 4 april 2013

En GLAD lappkudde.

April! Det är vår och jag längtar mer än någonsin efter ljus och massor av glada färger!

I går hade jag varit i en härligt kreativ miljö hela dagen så när jag kom hem kliade det i mina fingrar efter att få skapa någonting själv. En lappkudde fick det bli.

Vi kastade oss handlöst in i arbetet helt utan planering. Först klippte vi till alla delar, 25 stycken, 10 x 10 cm stora. Anna-Klara hjälpte till med att placera ut dem. Hur som helst blir nästan snyggast tycker jag, bara inte två lika kommer bredvid varandra. Gammalt och nytt i en salig röra.

Sedan sydde jag ihop dem fem och fem i rader. Och raderna sydde jag sedan fast på en bit lakansväv.

Jag syr alltid fast lapparna på ett underlag för att få en stadig och fin baksida, utan trådar fransiga kanter. Det blir dessutom mer hållbart på det sättet.

Jag kantade med grönt tyg runt om rutmönstret och sydde också på en grön baksida.

Dragkedja där bak, och två tygbitar som dekoration i sidorna.

Den blev så mysig och det var ett hårt arbete ;-) så modellen och medhjälparen somnade under fotograferingen.


9 kommentarer:

  1. så fint det blev....!!!Vilken duktig hjälpreda du har :-)
    Kram Borghild

    SvaraRadera
  2. Superfin! nästa vecka vill jag också sy en sån vårfin kudde! Johanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det tycker jag verkligen att du ska göra! :-)

      Radera
  3. Åh, jättefin! Här i Berlin är himlen konstant grå...jag skulle behöva några sådana kuddar för lite positiv energi, finns de i shoppen? ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du gillar den!

      De finns inte i shoppen, inte ännu i alla fall. Men jag kanske borde satsa på det? Ju mer jag tänker på det så ... :-)

      Hoppas att det spricker upp snart :-)

      Radera
  4. Nämen så fruktansvärt (fel ord) fin!!! åh alltså... Kan du lära mig att sy i dragkedja? Kan inte! Vore bra att kunna ta av örngottet...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Såklart att jag kan. Det är bara att komma hit, eller så kommer jag till dig. Klipp 25 st fyrkanter av tyger (för det tar ju lite tid) så kan vi sy tillsammans sedan. Vi gör det kanske i helgen? ... beroende på hur Davids fingrar mår förstås ...

      Radera
  5. Oj så fin!! Och tack för att du beskriver så bra - det var när jag letade beskrivning på lappkudde som jag ramlade över din blogg. En fråga har jag dock - jag vill liksom du dölja sömmarna med ett tyg för att få en fin baksida, men jag förstod inte riktigt hur du syr fast remsorna på lakansväv? syr du alltså fast dem rad för rad i lakanstyget? Sorry om jag beskriver dåligt, men jag har själv sytt i hop alla lappar nu och tänkte bara sy fast lakansväv runt om hela fyrkanten för att sedan sätta dit kuddfodralets baksida (om du förstår hur jag menar) men nu tänker jag att du gör på ett smartare sätt?

    SvaraRadera