måndag 10 juni 2013

Tänk om man vore så klok som den stora och den lilla indianen ändå ...

Har du hört sagan om dem?

Det var två indianer som skulle ut och fiska. En stor och en liten. Den lilla indianen klädde sig i sina små kläder och satte en liten fjäder i sitt hår. Den stora indianen klädde sig i sina stora kläder och satte en stor fjäder i sitt hår. Så tog den lille indianen sin lilla båt och paddlade ut med sin lilla paddel och den stor indianen tog sin stora båt och paddlade ut med sin stor paddel. När de kommit en bit ut på sjön tog den lilla indianen upp sitt lilla spö och började meta medan den stora indianen tog upp sitt stora spö och satte igång han med.

Efter ett litet tag fick den lilla indianen en liten fisk på sin lilla krok och den stora indianen fick en stor fisk på sin stora krok. Den lilla indianen gjorde upp en liten eld och stekte sin lilla fisk och den stora indianen gjorde en stor eld och stekte sin stora fisk.

När de var färdiga satte de sig tillsammans, i solnedgången, för att äta. Så åt den stora indianen upp den lilla fisken. Och den lilla indianen åt upp den stora fisken, för han skulle växa och bli lika stor som den store.

Fast så gjorde inte vi som sagt. De små åt upp den små muffinsarna och den store (alltså jag) åt upp de stora ... :-P

Egentligen håller vi på med skåpstädning. Det är detta jag strax skall återgå till.

Vi hittade en hel samling med glögg som aldrig blivit uppdrucken. En hel del var bara att slå bort, men ett par flaskor var det helt okej datum på. Då blev vi tvugna att ha lite glöggfest och då ville vi förstås ha något passande till så då bakade vi kanel och kardemumma muffins. Tänk så mycket roligt man kan hitta på istället för att städa ...

Och här sitter jag nu. Mätt och belåten och väldigt nöjd över att det är över ett halvår tills dess att jag ska dricka glögg igen. Det kan hända att jag hoppar den detta år och tar det året därpå ...

Plikten kallar!

ps. glöggen var alkoholfri om någon undrar ds.


1 kommentar:

  1. Åh - jag blir sugen! På muffins alltså... inte så mkt på glögg och inte så mkt på skåprensning... men skönt när det är klart! :)

    SvaraRadera