lördag 2 november 2013

Ett hål!

Ett stort, skitigt, kallt och otrevligt hål ... så har det varit i vårt kök under den senaste tiden. Varje morgon har David hoppat ner i hålet och jag har tejpat igen alla dörrspringor utifrån. Men det där dammet, det letar sig ut i alla fall, och lägger sig som ett chokladbrunt täcke över allt och alla.
Förra lördagen var det, passande nog, en radioteater på P1 som hette "Pojken som aldrig slutade gräva" av och med Mattias Fransson. Bra tycker jag och den blev liksom lite extra rolig i sammanhanget ... jag började att undra över om David någonsin skulle ta sig upp igen.

Men äntligen har han gjort det, tagit sig upp alltså, och vi börjar se en ljusning. Vår snickare, Lasse Faijerson, har också varit med och kämpat med att först gräva grop och sedan för att vi ska komma upp i rätt nivå, på ett säkert och varmt sätt.

Nya bärlinor, nya golvbjälkar, ny isolering och nytt golv är nu på plats. Ljuvligt, fräscht!! Golvet vi har valt är ifrån Klockestrandssågen i Kramfors. Breda fina golvplankor. Hur vi ska behandla dem har vi inte bestämt oss för ännu. Såpaskurat? Linoljat? Lackat? Ja, vi får se ...
Nu hoppas vi att vi ska slippa frysa om fötterna i vinter!

4 kommentarer:

 1. Men ÅÅÅH!! Raskt marscherat måste jag ändå säga!! Kommer ju bli alldeles superfint... förstår om det känns hääärligt att gå på för små och stora fötter! :) Pass upp, rätt vad det är dyker vi upp för en ny tjuvtitt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag att ni ska göra!!
   Alltid lika trevligt! :-)
   Nu är det bara resten kvar :-P ;-)

   Radera
 2. Vilket jobb! Finns inget finare än ett riktigt trägolv! :) Verkligen jätte kul att följa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig!
   Kul, du är så välkommen att följa! :-)

   Radera