söndag 14 september 2014

Delad glädje är dubbel glädje.

Idag har jag känt mig så rik. Nej, såklart är det inte det som finns på bankkontot som jag tänkt på. Och inte är det på det som jag väntas komma in där heller. Sanningen är den att när det kommer till pengar och ekonomi så är jag en riktig låginkomsttagare. Men det gör mig inget. För jag har (tillsammans med min make) så att jag klarar mig och jag lever gott.

Nej,  min rikedom består av något helt annat. Något jag har fått uppleva på nära håll idag.

Jag har känt mig så rik på tacksamhet!

Tacksamhet över att jag får leva just mitt liv. Att jag är född i just min familj och att jag idag har en egen helt fantastiskt familj. Tacksamhet över människor i min närhet. Tacksamhet över den natur vi har och över att jag har förmåga att se, dofta, känna och njuta av allt det vackra som finns. Och mycket, mycket mer.

Nu är jag väl nästan lite äckligt nöjd och tacksam va? Men vad ska jag göra åt det? Det var ju just såhär jag gick omkring och tänkte och kände.

Jag känner, helt enkelt,  tacksamhet över att jag känner tacksamhet över att jag är jag! :-) Det är stort! Inte för att jag är bra. Nej, absolut inte. Bra, behöver inte jag vara. Allt omkring mig är ju så fantastiskt. Och tänk, jag duger ändå till att vara en del i det hela.

Ja, trots att jag är den lilla människa jag är, så är min röst värd precis lika mycket som någon annans i det här landet. Idag har jag fått gå till en röstlokal för att i lugn och ro lägga min röst på det jag tror är det bästa för min, mina barns och mina medmänniskor framtid. Det är jag tacksam över, för det känns så viktigt.

Men vet du vad jag tänker nu? Jo, hur än utgången blir i detta val. Jag menar, även om det jag tror är bäst, inte skulle komma till makten, så kommer jag ändå att vakna upp i morgon till ett lika gott liv. Och det är tack vare att vi lever i ett så fantastiskt land, Sverige!

Vi har det så bra, men det har inte alla.
Vi måste dela med oss!


Och idag har jag plockat äpplen förresten 😉


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar