torsdag 3 maj 2012

Barnens bästa pizza.

Alla kan väl baka en enkel pizza, men jag talar ändå om hur vi har gjort.

En pizzadeg på 25 gram jäst, 2,5 dl vatten, 0,5 tsk salt, 2 msk olja och 6 dl mjöl, rörde vi ihop. Den fick jäsa en stund i bunken, men den kan egentligen jäsa direkt på plåten också, medan man fixar fyllning.

Vi kokade en pizzasås på tomatkross, en buljongtärning, timjan och basilika. Så kavlade vi ut degen, bredde ut pizzasåsen, riven ost, strimlad skinka, salami och paprika. Överst la vi tjocka skivor av mozzarella ... mmm massor av mozzarella.

In i ugnen på 225 grader, och efter 20 minuter ut igen. Så toppade vi  med lite ruccola, som Sofia lärde mig när vi var och handlade senast. Mycket gott, eller som Anna-Klara sa ... "det var gott med dom här löven på pizzan".

Mmm ... ät och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar