söndag 18 december 2011

17 december ... och vi har redan fått en skymt av tomten :)

Han har redan varit hos oss! Men han har lovat att komma igen nästa vecka ... jag tror att han bor ganska nära faktiskt, han verkade så hemtam på något sätt ;)

En riktigt mysig dag har vi haft. Som visserligen avslutades med att våra gäster körde ihjäl ett rådjur på vägen hem. Usch, inge roligt ... tur att det gick bra med dem, hoppas att inte bilen tog allt för stor skada.

I övrigt har vi som sagt haft en toppendag med stora flingor som dalat ner från himlen. Maten och efterrätten blev lyckad, jag kände mig lite nervös innan men tack och lov blev det riktigt bra :).

Tomten kan ju vara lite läskig, i fjol var Anna-Klara rädd och Nisse har varit lite reserverad när vi mött andra nissar nu i år, men den här lilla fina tomten var inte så skräckinjagande.

Vem ska få första klappen?


Sån tur att klapparna räckte till alla! ... ja, nästan i alla fall :/

Plötsligt var hela rummet fyllt av små söta, dansande, älvor.


Dom är väldigt svåra att fånga på bild, de där älvorna ... de är liksom så skira på något sätt :)

Lägger ni märke till hur varmt vi har i Starred!? ;)

Senare samlades alla älvor, tomtar, farbröder, mammor och pappor för att göra marsipangodis. Under ledning av godisspecialisten Anna (J) ... har man gjort julgodis varje julafton i över 30 år så har man lite kunskaper i bagaget ... och det märks på storebror och lillebror också. De andra, de små, är väl bara naturbegåvningar, som fixade sådana läckerheter på löpande band :).




Massor av marsipan, smält choklad, nötter, mandel, strössel, cocos. Mums! Då kan det vara svårt att sitta kvar på stolen ... man liksom dras upp till stående och rätt var de är så sitter man plötsligt på bordet :)
Och att inte äta så att det nästan står ut genom öronen är också svårt :)

En sann njutning var den här dagen. TACK!!



3 kommentarer:

  1. Fantastiskt!! Älvorna måste ju bli tradition! God lillajul från Stockholm!! Kram, eva

    SvaraRadera
  2. Ja, det måste det ju! :)
    Hoppas att ni hade en mysig lillajulhelg i Stockholm också.
    Kram från Starred

    SvaraRadera
  3. Jaaa, så mysigt vi hade!! Tack för igår! Vi klarade oss bra trots olyckan... pojkarna blev nog skärrade och grät en del, men ingen skadad förutom rådjuret (som fick skjutas ihjäl :-( :-(
    Kram Anna

    SvaraRadera