söndag 6 maj 2012

En söndagsförmiddag.

Det var en klar med ganska kylig söndagsmorgon, så Anna-Klaras favorit, vintermössan, åkte på. Gamla lite uttjänta vinteroveraller är ju perfekt att ha i leran under tidig och småkall vår, så den åkte också på, som vanligt. Köpt på Erikshjälpen, så bra!

Nu började vi inte dagen med att fika, men den bilden passade ju så bra att sätta på toppen, som kronan på verket. Pappas nybakade limpa var det dessutom som bjöds.

Så här startade dagen egentligen ... Jonathan tog spöet och gick ner till sjön för att fiska, jag och Nisse gjorde honom sällskap ner. Vi tänket hämta material för att kunna fläta en liten rabattkant. David och Anna-Klara bytte däck på bilen.

Vi nöp materialet i dikeskanten, sälg, sådant som växt upp i fjol och som de skär ner med en sån där hemsk maskin, med snurrande kedjor, varje år. Så jag hoppas att vi inte gjorde någon skada.

När Anna-Klara fick se vad vi gjorde ville hon också vara med. Och Nisse tog istället hennes plats, som pappas hjälpreda vid däckbyte.

En liten kant fick vi till omkring vår flaggstång. Med lite prunkande växtlighet där innanför kan det nog bli bra. Vi planterade dit två aklejor som vi fått på vår arbetsbytardag. I Sofias blogg kan du läsa om den.
Nu måste vi bara försöka få till lite gräsmatta runt omkring också. Sådan där gräsmatta som man köper och bara rullar ut, vad kostar den? ... och får man köpa det om man bor på lantgård? ;) Det vore ju så oerhört praktiskt! :)

2 kommentarer:

  1. Fint!!! man får köpa sån gräsmatta även på landet...när vi kollade för 4 år sen var det inte lika dyrt som vi trott...kolla priser via nätet! Vill du veta varifrån vi beställde så hör av dig!Kram/EL

    SvaraRadera
  2. Men åh, så fint det blev med den där flätade inramningen! Och nu hoppas jag att aklejorna tar sig! Du glömde förresten ditt blomskott här, vi tar med det på lördag (tillsammans med ett par små röda vantar och ett stycke paraply. Hoppas ni klarar er utan grejerna fram tills dess!)
    Sofia

    SvaraRadera