lördag 21 juli 2012

Lite mer äggsnack när vi ändå håller på

Att hämta in äggen är en av morgonens stora höjdpunkter. Det är alltid lika spännande att titta in i redet, man vet ju aldrig riktigt säkert vad man skall få se. Om det kommit något. Och sann glädje rusar genom kroppen när man får syn på ett litet ägg :). Förhoppningsvis finns det två ägg i redet, annars blir det lätt slagsmål om vem som skall få ta det.

Det är med stor andakt de bärs in. Försiktigt, försiktigt, måste man gå och stanna på varje trappsteg på brokvisten för att se till att man håller balansen. Så tvättar vi av dem och sedan lägger vi dem i en äggkartong som vi förvarar i kylen.

De har lite olika färger, precis som våra hönor. När de ligger i halmen ute i redet ser de rosa ut, men i handen snarare bruna. Vissa har små vita fläckar på sig. De är ganska små, mindre än de man köper i affären. Men i små händer ser de stora ut.
Äggulan är så vackert gyllengul. Det beror på att de betar grönt, om jag har förstått rätt. Och smaken, den är helt fantastisk! Jag visste inte att det var sådan skillnad. Men nu vet jag.

Våra ägg är de godaste jag någonsin har ätit! ;)

2 kommentarer: