måndag 10 september 2012

Bullbak!

Att baka på ett turkost bord är en njutning för ögat. Alla som inte har testat borde genast måla sitt bord turkost för att få uppleva det.
Det är inte ofta som det blir bullbak här hemma, men idag blev det ett! Kanelrosor och släta bullar med pärlsocker på.

Kanelrosor blir fina och är enkla att göra. Du kavlar bara ut degen som vanligt, på med den fyllning du önskar. Vik över halva degen så att fyllningen täcks och kavla ut lite till. Skär degen i remsor som på bilden och sedan är det bara att "snurr, snurra, runt, runt" så har du en liten ros.

En smart person som dessutom har lite bullvana ser genast att så här höga bullämnen kommer att jäsa upp och tippa när de gräddas ... men min man har lärt mig att man inte ska lyssna till någon som säger att någonting är omöjligt. Så jag lyssnade inte till mig själv. Jag testade i stället och det gav mig flera höga fina toppiga bullar! ... och några ... eller ganska många tippade, supergoda. ;)

Men egentligen tycker jag att inget slår en stor slät bulle med pärlsockar på.

4 kommentarer:

 1. Mums! Jag vill också ha tid att baka bullar... Får försöka göra det i helgen!

  SvaraRadera
 2. Bordet står i källaren, slipat och klart och väntar på första strykningen :) Så snart blir det bröd och andra bullar på ett (mörk-)turkost bord här med! Och när du frestar med sådär fina bilder blir det gissningsvis ett rejält bullbak rätt så snart ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är absolut helt fullkomligt säker på att det funkar lika bra på ett mörkturkost :) Fint!!! Det där vill jag snart se :)

   Radera