söndag 23 september 2012

Lilla Rosa.

Hon måste ju få en presentation i färdigt format också.
Här är hon på tåget, på väg hem, med väskan full av garner. En mycket harmonisk och stillsam figur, men med glimten i ögat, märker den som bemödar sig att lära känna henne :).


Uppgiften var trasdocka. En sådan gör man väl av någonting gammalt?

En avklippt socka blev en poncho (jag nålfiltat en liten turkos kant), en gammal strumpa fick bli till ett par strumpbyxor, en kjol fick hon av ett jeansben (på vilket jag broderade fritt), tröjan är sydd av ett linne, en "avklippt tå" blev till en hatt på huvudet och lite restgarner gav ett par skor. Inget köpte jag nytt även om en del av resterande material var oanvänt innan Rosa blev till.

Munnen, den kom aldrig. Jag försökte men fick inte till den som den skulle vara. Hon är en söt och glad varelse, men en söt mun blev snörpig och en glad mun blev liksom larvig ... hmm ... jag känner att jag måste försöka igen.

En superrolig uppgift tycker jag!

5 kommentarer:

 1. Helt UNDERBAR!!!!!!

  kram Borghild

  SvaraRadera
 2. Vad fin hon blev, Rosa! Jag tycker särskilt om kjolen, får man säga så? Den blev så fräsch på nåt sätt. Inte tantig, inte barnslig - bara pricken över i. Jättesnyggt!!

  SvaraRadera
 3. Alltså jag blir helt matt... det är ju helt otroligt vad du är kreativ!! Åh, om jag hade 2 % av din gåva... :) Fantastiskt!

  SvaraRadera