lördag 8 juni 2013

Tänk att det kan vara så kul att städa!

I dag har vi bjudits på riktig arbetsglädje i ett pastelligt femtiotalsskimmer. Med Barnatro och O store Gud ljudande i högtalarna. Då blir man glad på riktigt!
Jag tar och bjuder på en bild av mig själv idag, bara för att Sofia lyckats fånga denna spontana glädje som spritter ända ner i tårna.

Det var Stina och Christer som bjöd. Vi har haft arbetsbytardag i deras nyförvärvade sommarhus. Killarna har sorterat och "tömt" en välstoppad vind.




Och vi tjejer har städat köket. Tömt och torkat skåp, diskat och sorterat medan barnen har lekt, med diverse fynd, nöjda och glada omkring oss. Kan det vara möjligt? Har jag inte drömt allt detta? ;-)

Vilket ställe. Proppfullt med nostalgi, den är inte bara målad på väggarna, den belamrar även skåp och lådor. Men inget synintryck, hur starkt det än må vara, kan konkurrera med doften. Olika dofter har väckt gamla minnen och känslor hos mig idag.

Tänk att det sitter så mycket minnen i dofter. Undra hur det där fungerar inne i hjärnan. Att en speciell doft liksom kan vara som en nyckel som öppnar upp som ett fack med gamla bilder och känslor. Vad underbart att sådana här platser fortfarande finns och att man kan få uppleva detta!

Tack för en rolig dag!

1 kommentar:

  1. Härligt skriver och härliga bilder! Ja det var verkligen en toppendag. Kram!

    SvaraRadera