tisdag 13 augusti 2013

NUMitt i denna vildvuxna trädgård ligger det, MITT HEM. Jag sitter där inne vid frukostbordet, mitt i allt, med en kaffekopp i handen. På bordet, mitt i röran av kladdiga filtallrikar, smuliga mackor, halvtorkad färgglad trolldeg och pepparkaksformar står en bukett med spretiga lysgula blommor. Jag tittar på den och njuter. Jag drömmer.

Så vaknar jag till, jag lyfter blicken och ser mitt kaos. En kaos av kläder, leksaker, disk och tyger. Jag stiger upp, kliver över några brädhögar för att komma fram till tvättmaskinen, slänger in en tvätt till innan jag kliver tillbaka. Jag flyttar på några tidningar och tapetrullar för att kunna ställa tillbaka stolarna kring bordet. Plötsligt tronar alla drömmar, mål, måsten och påbörjade, men icke slutförda, projekt upp sig som stora, fullkomligt oövervinnerliga hinder. Hinder som jag tror att jag måste komma över för att kunna börja leva. Jag sjunker ner.

Men så slår det mig, det är ju just livet som gör att det ser ut som det gör. Just livet som kommer i vägen för att jag någonsin ska bli färdig, för att jag ska uppnå det perfekta. Kan en obotlig kreativitet och vilja vara i vägen?

Jag känner DEN, känslan, och jag tänker DEN, tanken.
Åh vad jag älskar mitt hem, min familj och det liv jag lever!

Att min blick heller fastnar på vackra färger och blommor istället för det damm och skräp som jag kanske borde ta hand om, det gör mig tacksam.

Jag vill se möjligheter framför alla måsten och jag vill aldrig bli färdig!

7 kommentarer:

 1. Du har så rätt Anna.
  Tänkte på en annan sak, när mina barn var små hittade jag recept på play-do-deg som är mycket skönare att leka med, man blir inte torr om händerna som man blir av trolldeg. Testa om du inte gjort det redan. / Kramis från Marieanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant Marieanne, jag har gjort det. Och nästa gång blir det play-doo, MYCKET roligare och skönare att leka med. Men visst har man alun i det? Det var det som jag inte hade.
   Kram!!!

   Radera
 2. <3
  Så vill jag också tänka, känna och leva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I bland går det bättre och ibland sämre. Men vi får göra vårt bästa :-)

   Radera
  2. Fast det är sant att det går nog aldrig en hel dag utan att jag tänker att jag älskar mitt hem och min familj :-)

   Radera
 3. Finge jag välja någon annans röra än min skulle jag allt välja din! Hos dig finns ALLTID något vackert att vila ögat på. Fortsätt o gläds åt ditt sinne för det vackra!!!

  SvaraRadera